Navigate / search

STUDIU: un component din ceaiul verde ar putea ajuta la tratarea artritei reumatoide

 

Beneficii ceai verde

Pe 16 februarie 2016 a fost publicat in Arthritis & Rheumatology, revista Colegiului American de Reumatologie (ACR) un studiu care a atras atentia lumii medicale asupra unui component din ceaiul verde care diminueaza inflamatia din artrita reumatoida – si anume polifenolul EGCG.

Intr-o incercare de a gasi o alternativa eficienta, noninvaziva si ieftina pentru tratamentul actual al atritei reumatoide, studiul condus de profesorul Salah – Uddin Ahmed de la Universitatea de Stat din Washington (WSU), College of Pharmacy a avut in vedere analiza substantei care se regaseste din abundenta in compozitia plantei de ceai Camellia sinensis numita epigallocatechin gallate (EGCG).

Epigallocatechin gallate (EGCG) sau epigallocatechin-3-gallate este un polifenol cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii dovedide deja in cadrul altor teste clinice, dar acest demers a confirmat eficienta EGCG-ului in cadrul manifestarilor artritei reumatoide (inflamatie cronica).

In urma studiului, echipa de la Universitatea de Stat din Washington (WSU) din Spokane a identificat faptul ca acest compus din ceaiul verde – epigallocatechin gallate (EGCG) poate contracara durerile articulare, inflamatia si leziunile tisulare cauzate de artrita reumatoida.

Substanta a fost administrata timp de 10 zile consecutiv sobolanilor cu artrita reumatoida (afectare locomotorie). Dupa administrarea EGCG-ului, echipa de studiu a observat ca inflamatia s-a redus in mod semnificativ dupa aceste 10 zile.

Rezultatele studiului lor au aratat ca EGCG, deja cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, ar putea avea un mare potential ca tratament nou pentru artrita reumatoida, datorita capacitatii sale de a bloca semnalele proteinelor TAK1 care provoaca inflamatii si leziuni tisulare.

Profesorul Salah – Uddin Ahmed care s-a dedicat studiului artritei reumatoide in ultimii 15 ani si a coordonat si acest ultim studiu a afirmat ca „s-a deschis domeniul cercetarii in utilizarea EGCG pentru a reduce activitatea TAK1. Descoperirile noastre ofera o ratiune pentru a stopa TAK1 cu EGCG in tratarea artritei reumatoide” a concluzionat Salah – Uddin Ahmed.

 

Ceaiul verde – numeroase beneficii pentru sanatate

antioxidantii din ceaiul verde

Studii recente desfasurate in cadrul Universitatii Maryland Medical Center privind ceaiul verde au aratat ca acesta are multe alte beneficii pentru sanatate, in boli inflamatorii intestinale, boli hepatice, boli cardiace, diabet, diferite tipuri de cancer. Beneficile pentru sanatate sunt aduse de aportul de polifenoli, un grup de substante chimice cu proprietati antioxidante puternice. In prezent, EGCG este cel mai studiat dintre acesti polifenoli.

 

 

 

Surse articol:

http://www.healthnewsline.net/compound-in-green-tea-could-combat-rheumatoid-arthritis-study/2534704/

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-02/wsu-cig021616.php

http://onlinelibrary.wiley.com/journal/10.1002/%28ISSN%292326-5205?dmmsmid=0&dmmspid=0&dmmsuid=0

 

Lasă un comentariu