Navigate / search

Invitație la Bernschutz & Co Tea

MyHimalaya te invită săptămâna aceasta la buticurile de ceai Bernschutz & Co din București. De fapt, invitația oficială vine din partea Corinei Bernschutz, creatorul acestui brand.
Dacă ești pasionat de ceaiuri și nu ai ajuns încă la una dintre cele două locații Bernschutz & Co e timpul să le calci pragul. Au o gamă completă de ceaiuri, asezonată cu tot felul de “delicatese”: dulcețuri, câteva sortimente de cafea, prăjituri, câteva sortimente de vin, cărți, accesorii pentru ceai, porțelanuri. Chiar poți alege un cadou inspirat de aici pentru prietenii tăi mai boemi sau ceva pentru răsfățul tău zilnic.

Bernschutz tea shop

MyHimalaya: În primul rând, sunt foarte curioasă cum v-a venit ideea unui astfel de business. De unde și când s-a născut pasiunea pentru ceai?

Corina Bernschutz: Ideea mi-a venit în timp ce savuram pentru prima dată un Black Spicy Chai rece, într-o ceainărie la Budapesta. O dată cu acel ceai am primit inspirația, starea de bine și decizia on the spot – “asta am să fac, îmi place cum mă simt când beau acest ceai; vreau să ofer și eu asta acasă oamenilor, și chiar mai mult dacă se poate”. Cam așa s-a născut pasiunea pentru ceai și mai ales pentru ceea ce momentul ceaiului oferă.

MyHimalaya: „Bernschutz & Co Tea: comercianți de ceaiuri alese”… o promisiune pe care sunt convinsă că o respectați. Firesc, a doua întrebare se referă la tipurile de ceai “alese” pe care le găsim aici. Cu ce vă răsfațați oaspeții?

Corina Bernschutz: Promisiunea ceaiurilor alese este una reală, care se regăsește în selecția premium, atent făcută, a ceaiurilor de la raft. Avem peste 100 de sortimente de ceai, cea mai bună varietate cum spun clienții noștri; și asta pentru că avem la raft de la ceaiuri gourmet, de tipul Lapsang – ceai afumat, matcha – celebra pudra de ceai miraculoasă, specialități de ceai alb și verde, dar și amestecuri ayurvedice, wellness sau de fructe, pentru răsfățul zilnic.

ceaiuri Bernschutz

MyHimalaya: Ce ceai se vinde cel mai bine la Bernschutz&Co Tea?

Corina Bernschutz: Există cel puțin 2-3 ceaiuri care își revendică locul de top în vânzări și sunt din categoria amestecurilor de ceai verde și alb aromat, plus câteva amestecuri de fructe.

MyHimalaya: În completarea întrebării anterioare: ce tipuri de ceai preferă oaspeții Bernschutz & Co Tea? Pe lângă ceaiul verde (probabil cel mai popular în România) și ceaiul negru, există specialități superbe de ceai precum: oolong, Pu Erh, ceai alb, ceai galben, flori de ceai, etc. Există cerere pentru ceaiurile mai rare?

Corina Bernschutz: Oaspeții Bernschutz&Co sunt tot atât de eterogeni ca și oferta noastră de ceai. Avem de la iubitori pasionați, specializați în ceaiuri de origine, simple, premium, până la iubitorii și pasionații de amestecuri de fructe sau cei care ameliorează un disconfort cu ajutorul amestecurilor wellness.

MyHimalaya: Să vinzi ceai nu este un lucru ușor în România. Dar cu siguranță este cel mai frumos lucru pe care l-am făcut până acum. După părerea dumneavoastră ce contează cel mai mult în luarea deciziei de cumpărare pentru un băutor de ceai neexperimentat: prețul, beneficiile pentru sănătate, aroma, modul de prezentare, sfaturile specialistului care îi face sugestii în ceainărie/tea shop?

Corina Bernschutz: Cred că în orice fel de vânzare cele mai importante lucruri sunt know-how-ul împărtășit și atenția, interesul real pe care îl ai pentru fiecare client. Calitatea produsului oferit la un preț corect, completat de know-how, respectul și mindsetul de tipul “ cumpărați doar dacă sunteți convins sau chiar aveți nevoie de acel lucru”, conving clientii noștri în majoritate, să revină; nu în ultimul rând experiența și atmosfera sunt cele care pot contribui la decizia de cumpărare.

tea2

MyHimalaya: Pe lângă ceai, serviți cafea, alcool și prăjituri. Povestiți-ne puțin despre celelalte bunătăți cu care vă lăudați și pe care le recomandați oaspeților.

Corina Bernschutz: Celelalte produse pe care le oferim vin să întregească experiența iubitorilor de ceai și a celor care îi însoțesc. Numărul celor care sunt deopotrivă băutori de ceai și cafea este destul de ridicat, ar fi fost păcat să ne limităm doar la nevoia de ceai.

MyHimalaya: Cum “simțiți” dumneavoastră piața de ceai din România în acest moment? S-a schimbat ceva în ultimii 5 ani?

Corina Bernschutz: Sunt 8 ani de când sunt în acest business; când am început mi-am asumat rolul de contributor la creșterea categoriei, prin educarea cu răbdare a pieței, nepregătită pentru calitatea și experiența pe care o ofeream eu la momentul 2008.
An de an am asistat la creșterea interesului și a numărului de iubitori de ceai, care se traduce în ultimii ani printr-o explozie de ceainării, prin companii de cafele mass market care intră în categorie, prin aducerea în limbajul de consum comun a ceaiului prin variante „cheap” gen Nestea sau Lipton la pet. Categoria este din ce în ce mai dinamică, mai de interes, și acesta este un lucru bun, foarte bun.

MyHimalaya: Și acum o întrebare pe care o adresăm tuturor prietenilor MyHimalaya care au dezvoltat business-uri cu ceai: Ce găsim la Bernschutz&Co Tea și DOAR LA Bernschutz&Co Tea?

Corina Bernschutz: La Bernschutz&Co găsiți un suflu și vibe unic, venite din gândul cu care am creat această poveste – dorința ca experiența ceaiului bun, foarte bun, să ajungă la câți mai mulți oameni, să fie accesibilă.

 Bernschutz & Co Tea

Website: http://www.bernschutz.com

Catalog produse: http://www.bernschutz.com/Catalog%20Bernschutz%20&%20Co.%20editia%20V.pdf

Adresa: Str. Toma Caragiu 3, intrare prin Ion Nistor 6, Sector 3, București.

Telefon: 021 310 47 88

E-mail: universitate@bernschutz.com

Pagina Facebook: www.facebook.com/BernschutzCo

tea

Lasă un comentariu