Navigate / search

Interviu cu Andrei Breban, fondatorul Ceainăriei Infinitea

Un interviu pe care îl doream de mult timp…în sfârșit se întâmplă! Bine v-am găsit dragi prieteni de la Infinitea pe MyHimalaya, comunitatea iubitorilor de ceai din România. Să ne așezăm la povești, alături de o ceașcă de ceai oolong cu nuci (ceaiul meu preferat de la Infinitea).

Să începem așadar…
Pentru mine Ceainăria Infinitea este mai mult decât un loc neasemuit de frumos din cartierul Cotroceni, cu o grădină de vară ca în povești și cu oameni calzi și primitori. Este un reper, însoțit de un gând încurajator: ceaiul începe să spună povești și în România (în șoaptă, este adevărat). Faptul că de 5 ani oameni speciali, iubitori de ceai și de frumos vă calcă pragul, se încarcă cu energia locului, își limpezesc gândurile și-și deschid sufletele alături de o ceașcă de ceai este suficient pentru moment. Sunt încrezătoare, Drumul Ceaiului se consolidează!

Ceainaria Infinitea

MyHimalaya: Infinitea este cea mai frumoasă ceainărie din țară, fără îndoială. Să fie oare “de vină” decorul, muzica, ceaiurile, prăjiturile? Cu siguranță, toate acestea cumulate, dar mai este ceva… Care este secretul ceainăriei (care poate fi dezvăluit) și povestea ei?

Andrei Breban: Mulțumim pentru cuvintele frumoase, Andreea, ne copleșesc și ne onorează! Secretul ceainăriei a fost încă de la început visul de a crea un univers dedicat ceaiului, în care să existe un echilibru între designul spațiului, obiectele care îl însuflețesc, servirea acestei băuturi care inspiră și calmează în același timp și, desigur, oaspeții noștri.
Știi cum se spune: „Frumusețea este în ochii privitorului”, deci ne bucurăm că atâția oameni vorbesc frumos despre Infinitea și recomandă ceainăria prietenilor și cunoscuților.
Povestea noastră a început în urma cu 5 ani, într-o casă din perioada interbelică, situată în cartierul Cotroceni.

MyHimalaya: Ceaiul și cărțile se asortează așa bine! Clubul de carte lunar “Books, tea & more” are deja ceva vechime și oamenii au început să vorbească despre el. Să te întâlnești lună de lună și să filosofezi pe marginea unei cărți citite este un scenariu care nu se potrivește deloc cu zilele noastre aglomerate. Și totuși se întâmplă la Infinitea! Ne poți povesti mai mult despre acest proiect?

Andrei Breban: Suntem gazdele acestui club de carte de mai bine de doi ani și jumătate, ne-a bucurat propunerea organizatoarelor, deoarece este un concept care se armonizează perfect cu spațiul nostru. Știm și că a fost unul dintre cluburile de carte care a deschis ușa către crearea altora și e foarte bine că s-a întâmplat așa, e necesar să citim constant, în acest fel ne dezvoltăm și aflăm mai multe despre ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Cărțile au și darul de a dezvolta vocabularul și imaginația, iar poziționarea noastră drept „Salon de carte și ceai” este, cum spuneam, în deplină armonie cu existența unui club de carte la Infinitea.
Mai multe detalii despre activitatea clubului se pot afla de pe pagina lui de facebook: Books, tea & more. Club de carte lunar.

Gradina Infinitea

MyHimalaya: Până la urmă, Infinitea este, așadar, un “Salon de carte și ceai”, deci un mic colț de rai și un spațiu cultural. Ce alte evenimente mai găzduiește Ceainăria Infinitea?

Andrei Breban: Când am creat ceainăria, mi-am imaginat o bibliotecă în unul dintre saloane, ceea ce am și făcut, deoarece o ceașcă de ceai se bucură de compania unei cărți! Altfel spus, un oaspete care dorește să se relaxeze și să își bea ceaiul în liniște poate să răsfoiască un album de artă, o carte despre religiile lumii sau chiar să înceapă lectura unei cărți de ficțiune.
În ceea ce privește alte tipuri de evenimente, organizăm de 4 ani concerte live, în fiecare luni seara, de la ora 20:00, iar stilul muzical pe care îl promovăm este jazz-ul. De câteva ori pe an se pot audia la noi și recitaluri de muzică clasică.
De altfel, ceainăria este un spațiu versatil care ne permite să fim gazde pentru mai multe tipuri de evenimente. 5 saloane, dispuse pe două etaje, și grădina de vară pot asigura o experiență autentică și memorabilă oaspeților care aleg spațiul Infinitea pentru un eveniment.
Putem susține întâlniri de afaceri, lansări de produse, workshop-uri, seminarii, sesiuni de training, conferințe de presă, aniversări, petreceri corporate, concerte private, sesiuni foto și video.

Ceaiuri Infinitea

MyHimalaya: Sunt convinsă că există oaspeți care vin la Infinitea pentru a admira decorul, pentru a se întâlni cu oameni dragi, pentru a evada din aglomerație. Dar sunt sigură că există și oaspeți care vin special pentru a savura un anumit tip de ceai sau pentru a auzi povești frumose despre minunata licoare. Ce tipuri de ceai pot fi savurate la Infinitea?

Andrei Breban: Ai identificat corect faptul că la Infinitea ne dorim ca vizita fiecărui oaspete să fie o experiență pentru acesta. De la decor, mobilierul stil, accesorii, porțelanurile englezești, servirea și muzica în surdină, până la băutura propriu-zisă sunt 5 ani în care am urmărit constant dezvoltarea brandului nostru și rafinarea acestei experiențe.
Avem o selecție interesantă de ceaiuri, între cele 70 de sortimente fiind reprezentate toate tipurile de ceai: cel galben, un ceai rar datorită procesului elaborat de obținere, produs doar în China; ceaiul alb, o bijuterie a specialităților chinezești; verde, îndrăgit de toată lumea pentru proprietățile sale antioxidante, protectoare și stimulatoare, dar și pentru aroma specifică; negru, cu gust intens și arome de migdale, flori sălbatice, fructe, malț; oolong, un ceai semifermentat, care se realizează pe baza unor rețete individuale, transmise din generație în generație, de-a lungul a câtorva mii de ani; mate, o plantă care crește preponderent în America de Sud și este mereu verde, având un conținut ridicat de teină, vitamine, minerale și antioxidanți; rooibos sau „ceaiul roșu african”, care provine dintr-o plantă care nu conține teină, ceea ce îl face să fie ales ca băutură de seară, cu gust ușor dulce și picant.
Meniul nostru mai conține infuzii din fructe și plante, dar și ceaiuri bio și ayurvedice.

Și pentru că am povestit despre ceaiuri, e necesar să spunem cititorilor MyHimalaya că pentru infuziile de ceai și prepararea cafelei folosim o apă excepțională – pură, alcalină, numita Kangen. Această este un antioxidant puternic datorită capacității sale de a neutraliza radicalii liberi, purificând corpul și menținând starea de tinerețe și sănătate.

Prajituri Ceainaria Inifnitea

MyHimalaya: Obiceiul de a savura “ceva dulce” înainte de ceai (pentru a potența aroma) se întâlnește la toate popoarele iubitoare de ceai (inclusiv în ceremonialul japonez Chanoyu). Care sunt cele mai irezistibile dulciuri cu care vă ademeniți musafirii?

Andrei Breban: Avem, într-adevăr, cookies-uri care sunt compatibile cu ceaiul, ele fiind preparate cu ovăz, semințe de floarea-soarelui, cocos, susan și nuci, dar și crackers & biscuiți vegani pregătiți cu făină integrală de grâu, semințe de in, fulgi de secară, faină de năut și făină de orez. Aceștia sunt dulci sau sărați, extrem de gustoși și sățioși.
Un desert marca Infinitea e reprezentat de un tort mousse, cu ciocolată belgiană foarte fină, albă sau neagră, care este disponibil în meniul nostru în mai multe sortimente: cu cireșe, fructe de pădure, mandarine, măr caramelizat și stafide.
De asemena, cheesecake-ul și carrot cake-ul fac deliciul oaspeților noștri.
Și pentru că am discutat despre deserturi, doresc să vă spun că din vara acestui an, în urma dorințelor oaspeților noștri și a cererilor primite la evenimente, ne-am hotărât să dezvoltăm meniul și am inclus supe, salate, platouri de brânzeturi și fructe, smoothie-uri, sucuri de fructe și legume presate la rece.

MyHimalaya: Pentru ca am ajuns la capitolul nostru preferat – musafirii, te rugăm să ne vorbești în câteva cuvinte despre ei. Cum sunt oaspeții Infinitea?

Andrei Breban: Sunt oameni care au nevoie de frumos, care îl iubesc deja și îl caută în continuare, în diverse forme. Sunt oameni care au avut disponibilitatea să afle mai multe despre lumea infinită a ceaiului, să ne spună ce stare au în momentul în care ne fac o vizită și să ne roage să le recomandăm ceaiul potrivit. Sunt cei care apreciază muzica în surdină, care s-au îndrăgostit de „grădina magică”, așa cum i se spune grădinii Infinitea, sunt oamenii care vor să își acorde un răgaz și să se întâlnească cu cei care contează pentru ei.
Ne place să credem că sunt ca noi – visători, căutători de frumos și iubitori de ceai.
Și pentru că ne-ai întrebat despre musafirii noștri, ne face plăcere să ne amintim de câteva persoane publice care ne-au vizitat: Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Florin Zamfirescu, Maia Morgenstern, Manuela Harabor, Florin Piersic Jr, Angela Gheorghiu, Andi Moisescu, Răzvan Exarhu, Cezar-Paul Bădescu, Varujan Vosganian, Mihaela Noroc, AG Weinberger, Alexandra Ușurelu.

Decor Ceainaria Infinitea

MyHimalaya: Ce găsim la Infinitea ȘI DOAR la Infinitea?

Andrei Breban: Cred că este o întrebare pe care ai putea să o adresezi oaspeților noștri. Ei ne spun că aici uită de timp, că aici se îndrăgostesc și că la noi au descoperit cu adevărat ceaiul. Ne mai spun că le place designul creat și că ne apreciază pentru atenția excepțională la detalii, fapt care ne bucură, deoarece urmărim în mod constant ca toate elementele care reprezintă Infinitea să fie în echilibru.
Păstrăm vie în memoria afectivă o vorbă a unui jurnalist, care a fost oaspetele nostru timp de 5 ore și care a scris la finalul articolului pe care l-a redactat despre Infinitea:
„Lumea perfectă există, am băut eu o ceașcă întreagă.”

MyHimalaya: Ceainăria Infinitea are un mesaj pentru MyHimalaya?

Andrei Breban: Sigur! Lumea ceaiului din Romania are o șansă în plus prin existența unor proiecte ca myhimalaya.ro! Îți doresc, în numele echipei Infinitea, să duci mai departe această pasiune și ceaiul să te însoțească pe tot parcursul vieții!

Contact Ceainaria Infinitea
Str. Dr. Grigore Romniceanu, nr.7, sector 5 (Cotroceni)
Email: infusion@infinitea.ro
Program: L – V 14:00 – 24:00, S – D 12:00 – 24:00
Rezervari: 0723 175 300
Website: www.infinitea.ro
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/ceainaria.infinitea

Interior Ceainaria Infinitea

Lasă un comentariu